Hvad får du egentlig ud af at stille op i konkurrencer eller optræde med en performance?

Det vil jeg komme nærmere ind på i dette blogindlæg, da jeg ved at rigtig mange af jer leger med tanken om at stille op i konkurrencer samt optræde til eks. showaftener, men har brug for et lille kærligt “skub”
– så det kommer her! 😀

Hvad får du egentlig ud af at lave et show?

Det at lave et show, eks. til en af ElitePole’s showaftener, er en helt fantastisk og enestående øvelse for dig som poledancer – uanset dit niveau!
Personligt mener jeg, at det er en udfordring som alle poledancere bør give sig selv så ofte som overhovedet muligt. Simpelthen fordi det gør dig til en bedre poledancer, og du virkelig vil rykke dig på mange forskellige områder.
Jeg hører ofte, at ting der afholder mange fra et lave et show er, at de enten ikke har tiden til at forberede sig “nok”, ikke synes de har været “ofte nok” til træning på det seneste eller at de ikke synes, at deres niveau er “højt nok”. Hvis du ikke har tid til at forberede dig, så lav en freestyle! Det er en super fed og lærerig øvelse for dig, og kræver ikke stor forberedelse. Faktisk skal du blot finde en sang, som giver dig lyst til at danse. Hvis du ikke synes, at du har været til træning “nok” for tiden, eller at dit niveau er “højt nok”, så lav det du kan! Det er mere end godt “nok”! Et Fireman spin og en bodyroll kan være super lækkert og flot at se på – faktisk kan det være meget flottere at se på, end en masse komplicerede øvelser, hvis de ikke er udført flot. Det handler ikke om, at du skal vise en masse svære, nye og komplicerede øvelser (!), men om at du skal øve dig i, at vise det du allerede kan – så godt du kan 🙂
Jeg kan afsløre, at mange går rundt i årevis og gerne vil lave et show, men måske aldrig kommer til det, fordi de aldrig nogensinde kommer til at synes, at de har trænet nok, er gode nok eller har tid nok, hvilket er enormt ærgerligt, når lysten inderst inde er der. I bund og grund så handler det om, at du bare skal gøre det – for din egen skyld 🙂 Kast dig ud i det! Jeg har aldrig nogensinde hørt om nogen, der lavede et show til en showaften og fortrød det bagefter – men jeg har hørt om flere der ikke gjorde det og fortrød det bagefter. Hvis du skal se realistisk på det, så kommer du muligvis aldrig nogensinde til at synes, at du har trænet nok, har nok tid eller at dit niveau er højt nok – så hvorfor holde dig selv tilbage? Show them what you got! 🙂

Hvis du øver dig i at lave shows, når du får muligheden, så er der en masse gevinster til dig forude:
– Bedre teknik og styrke
– Større musik forståelse og evne til at lave en koreografier
– Bedre flow, krops kontrol samt evne til at freestyle
– Større selvtillid og selvværd
– Større udstråling og selvsikkerhed 
– Forøget motivation til din træning
– Udvikling af dine kreative evner
– Hvis du lider af præstations angst / eksamens angst, kan det være en stor hjælp
– Mulighed for at eksperimentere med forskellig musik, nye stilarter, bevægelser m.m. 
– Finde din egen stil og dit eget udtryk som performer 
– Og meget mere…

Hvad får du ud af at stille op i Miss ElitePole?

dsc_0276
Miss ElitePole
er ElitePole’s årlige elev konkurrence, og er en helt enestående mulighed for din udvikling! Hvis du ikke træner hos ElitePole, så har dit studie muligvis et lignende arrangement. Det at kunne stille op i en elev konkurrence er en super fed mulighed for dig, som du virkelig bør overveje at gribe uanset dit niveau eller hvor længe du har trænet!
Miss ElitePole foregår i trygge rammer, hvor du på venskabeligvis konkurrerer imod andre på dit eget niveau. Dvs. at hvis du er begynder, så kommer du til at konkurrerer imod andre begyndere. Der er altid stor opbakning fra publikum, fra alle deltagere samt instruktører og super god stemning! 🙂 Det er med andre ord en ganske “ufarlig” konkurrence, som er skabt for at støtte om din træning på forskellig vis samt for at give dig en god oplevelse.

Det selvstændigt at planlægge, forberede og øve på din performance et noget af det mest givende du kan gøre for dig selv til din træning. Processen op til konkurrencen, hvor du skal finde musik, sætte en dans sammen, øve den, finde kostume osv., kommer til at rykke dig utroligt meget som poledancer, og er en process, som du kan nyde godt af længe efter. På konkurrence dagen og inden du skal på scenen, vil du højst sandsynligt blive meget nervøs – og det er helt normalt. Men bagefter når du har gjort det, vil du have den bedste følelse i kroppen, og være mega stolt af dig selv (med god grund!). Jeg har ofte hørt folk sige, at inden de skulle på scenen, var de helt ekstremt nervøse og havde lyst til at løbe væk, men bagefter var de helt høje, og havde bare lyst til at gøre det igen og igen! 😀 Jeg tror det kan sammenlignes lidt med bungee jumping eller faldskærmsudspring… Det er et kæmpe adrenalin sus! Og du får bare lyst til at opleve det hele om og om igen.
Det handler ikke nødvendigvis om at vinde, men om din udvikling og om din oplevelse – det er din store gevinst. Til Miss ElitePole har du virkelig muligheden for at folde dine kreative idéer ud, fører nogle drømme ud i virkeligheden og få en masse værktøjer med dig, som du kan bruge til din træning fremøver. Selvfølgelig er det altid lidt angst provokerende at blive bedømt, men det er rent faktisk en fantastisk mulighed for dig at få konstruktiv feedback, og få en idé om hvor du er henne med din træning, hvad du skal arbejde mere på og hvor dine styrker ligger – du får nemlig dine egne bedømmelses papirer, feedback og point afvide efterfølgende, hvis du ønsker det 🙂
Hvis du vil deltage i Miss ElitePole skal du blot skrive til kontakt@ElitePole.dk. Det eneste krav er, at du er medlem hos ElitePole. Det bliver en helt fantastisk aften, og for første gang i historien blev alle billetter udsolgt på under et halvt døgn!!!

Miss ElitePole 2017 bliver et BRAG af en aften!

Hvis du stiller op i Miss ElitePole, så ligger der en masse gevinster til dig forude:
– Professionel feedback for din performance til videreudvikling 
– Status over dine styrker samt områder du skal arbejde mere på
– Øget fysisk styrke, kondition, teknik og kontrol
– Øget evne til at disponere over tid og planlægning
– Øget selvtillid og selvværd 
– Større evne til at lave koreografier og musikforståelse 
– En oplevelse for livet (!) 
– Mulighed for super flotte billeder og video af din performance 
– Og meget mere…

Overvejer du større konkurrencer?

ptscan_marie-27-2Der er efterhånden rigtig mange muligheder for at konkurrere både i Danmark og udlandet inden for flere forskellige stilarter og niveauer. Der er helt fantastisk for vores pole “community” med denne udvikling og flere muligheder! At konkurrere til en større konkurrence, uanset om den er national eller international, er ligeledes ekstremt udviklende for dig som poler. Du får virkelig presset dig selv til det absolut yderste, finder ud af hvad din krop er i stand til og hvor dine grænser ligger.
Imodsætning til at lave et show i dit studie, så er det at stille op i større konkurrencer ikke noget jeg hovedkulds vil anbefale alle og enhver at kaste sig ud i. Jeg tror på, at det kræver en særlig psyke at stille om i konkurrencer på dette plan. Du skal kunne håndtere presset (for det er et større pres, du kommer til at føle på dine skuldre i mere end fysisk forstand), kunne håndtere stress samt både nederlag og sejre. Konkurrencer er ret hardcore på mange punkter. Du ligger alt hvad du har i dig i én performance som varer få minutter, men som du bruger utallige timer og måneder på at forberede, søvnløse nætter på at gennemtænke hver en detalje, bruger mange penge på kostumer, transport m.m. og ligger hele dit hjerte i de 3-5 minutter du har på scenen – for derefter at blive kritiseret (både på professionel vis samt til tider på mindre professionel vis). Det faktum at der bliver sat et tal og en placering på alt det du har lagt så meget i, kan være ret hjerterskærende for mange. Der er for det meste ingen forklaring eller feedback, men blot en placering eller et tal, og det skal du kunne håndtere – og forholde dig til på positiv vis. Husk at det meste kritik er godt og brugbart.

Når alt dette er sagt, så kan konkurrencer være noget af det allermest udviklende for dig som poler! Du kan virkelig tage din træning til det næste niveau, se forbedringer hos dig selv efter hver konkurrence og lære en masse nye ting, møde en masse nye mennesker og få en masse store oplevelser for livet ud af det. Jeg elsker konkurrencer! Det er noget af det mest fysisk – og psykisk hårde jeg kan udsætte mig selv for, men også noget af det mest givende, sjove og udviklende. Hvis du gerne vil igang med at konkurrere til større konkurrencer, så vil jeg anbefale dig, at øve dig i at lave shows hver gang du har muligheden for det! Deltag i Miss ElitePole og tag al den showerfaring du kan få. Du behøver ikke være professionel for at ansøge til en konkurrence, men erfaring med at lave shows vil være en stor fordel.

Den næste store konkurrence i Danmark er Pole dance Competition Denmark d. 20 maj 2017, hvor jeg er udvalgt til at sidde i dommer panelet (jeg glæder mig!), og der er stadig åbent for ansøgninger i 14 dage endnu.

Jeg håber, at mit blogindlæg har givet dig mod på, at give dig selv nogle ekstra udfordringer med din træning.
Tak fordi du læste med 🙂
De bedste tanker
Marie Kolstrup, ejer af ElitePole