Et poledance studie med historie

Noget der er fælles for alle ElitePole’s poledance studier er, at det er gamle bygninger med med massere af sjæl og historie bag sig, som ElitePole har total renoveret og omdannet til poledance studier. Jeg elsker, at bygningerne har hver deres historie og charme! I dette blog indlæg tager jeg dig derfor med tilbage i historien for ElitePole’s poledance studie på Amager, som faktisk er omkring 100 år gammelt…!

Chokolade fabrikken der blev til et poledance studie

I 1925 startede Toms chokolade deres chokolade produktion i bygningen, som idag er ElitePole’s poledance studie på Amager. For ca. 100 år siden blev bygningen bygget til Toms chokolade fabrik, som var en stor virksomhed, der skaffede arbejde til mange mennesker i området. På Prags Boulevard, hvor vores poledance studie på Amager ligger, samt i området omkring var der desuden mange store, danske produktioner af div. råvarer. Amager var derfor dengang kendt som “Hovedstadens frugtbare have” (det lyder lidt bedre end “Lorte øen”, som onde tunger siger idag 😀 ). Fra gammel tid havde alle råvarer der kom fra Amager det bedste ry, og Toms chokolade blev også kaldt for “Amager chokoladen”.

Et gammelt billede af da Toms Chokolade fabrik blev bygget i starten af 1900 tallet, og der endnu var meget længe til, at poledance ville komme ind i billedet på Prags Boulevard. Det er næsten ikke til at kende!
tomschoko1

 

Det er lidt lettere at genkende her, da byggeriet her er færdigt. Jeg har lavet en pink cirkel, rundt om bygningen der idag er vores Poledance studie på Amager. Det er lidt pudsigt, at der på billedet står en kæmpe, sort klods foran vores vinduer samme sted, som vi idag til tider døjer med, at der stilles en kæmpe container foran vinduerne ind til poledance salen… Spooky?Inkedtom06_LI

 

Her ses produktionen af Toms chokolade i bygningen. Det var typisk kvinder, som der lavede det manuelle arbejde på fabrikken, og de var altid iklædt hvid hoved beklædning og hvide kjoler, som på billedet. På flere andre billeder fra produktionen kan jeg se, at kvinderne ofte arbejdede i høje hæle hele dagen. Så selvom der var mange år til, at poledance blev en del af historien, så er der alligevel flere fællesnævnere tilbage i tiden 😀
tom09

 

Men ligesom at jeg bliver begejstret over, at seje kvinder og girl power har fyldt bygningen i så mange år, kommer jeg i tanke om, at det var en tid, hvor det var mænd der dominerede på mange områder. Jeg kan se, at det var mænd der havde de højere stillinger og styrede fabrikken, og fandt her et billede af ledelsen på fabriksejerens kontor et sted i bygningen.tom19

 

Her ses personalet samlet ude i gården. Hvis du kender ElitePole på Amager, kan du sikkert genkende vores vinduer ind til poledance salen til ventre 🙂 Produktionen af Toms chokolade ophørte på adressen i 1961 da fabrikken flyttede.
tom16

 

Amagers første poledance studie åbner

Senere hen blev lokalerne brugt til øve lokale for bl.a. kendte musikere. Derfor er lokalerne så godt lydisolerede 😀 I 2015 overtog ElitePole lokalerne og omdannede dem til et poledance studie ved en gennemgribende renovering. Før var poledance studiet et stort rum, og der var ikke nogen etage adskillelse. Jeg har desværre mistet alle før billederne fra renoveringen – så ærgerligt.
Den dag idag summer gården på Prags Boulevard 49 stadig af liv og stemning fra selvstændige virksomheder. Ud over poledance studie er der b.la også fortsat øve lokaler til musikere, pladeselskab, special vinhandel, diverse grafiske og kreative virksomheder, Ferm living samt online mode sitet Miinto, som er vores naboer.

IMG_9819 (2)

Vi gør selvfølgelig vores, for at lade andre i gården vide, hvilken bygning poledance holder til 😀 Det varer ikke længe før den grønne plante springer ud op ad vores galv, og skaber rammerne for det perfekte insta smidigheds billede til dig – husk at hastagge #ElitePoleStudios

Hvis du skulle få lyst til at kigge indenfor i vores poledance studie på Amager, kan du booke din prøvetime online her

 

Tak fordi du læste med og hoppede 100 år tilbage i tiden med mig!
Vi ses til træning
De bedste poledance Marie Kolstrup