Det vildeste vitamin boost

En sund detox der er springfyldt med proteiner, vitaminer og mineraler

For at få mest ud af din pole fitness træning (eller træning generelt), er det ekstremt vigtigt, at du får den rigtige kost. Derfor er det naturligt for mig, altid at tænke på, at der ved hvert af mine måltider er den rette mængde proteiner, sunde fedtstoffer og de rigtige kulhydrater… Men hvis jeg skal være ærlig, har jeg ikke altid været god til at få nok vitaminer og mineraler i form af grøntsager – men det skal jeg lige love for at blevet ændret!

20181204_230858For noget tid siden gik jeg i gang med at eksperimentere med at lave grøntsags supper, som er fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner – og som smager så godt! De har et utroligt lavt kalorie indhold, og er en ren vitamin booster for din krop! Supperne er fyldt med alle de slags grøntsager, som vi ofte får spist alt for lidt af, men som vores krop elsker. Så nu er jeg gået så vidt, at jeg simpelthen har taget en 30 dages detox, hvor jeg KUN spiser grøntsags supperne. Dvs. at min krop bliver helt renset for sukker, usunde fedtsyre samt dårlige kulhydrater og i stedet bliver fyldt med massere af vitaminer og mineraler.

Jeg er pt. på dag 14 på “suppe detox kuren” og, og jeg har faktisk fået mere energi, mere overskud, jeg kan se forandringer på min hud og min fedtprocent er blevet lavere.  Det vildeste er næsten, at jeg ikke er blevet træt af supperne – slet ikke faktisk. Jeg spiser bare en portion, når jeg føler sult og lytter til min krop. Jeg drikker kun vand, ingefær shots, the og ja kaffe (det sidste kunne man jo med fordel også droppe, hvis man orker det 😀 ). Men du behøver slet ikke være ekstrem og tage 30 dage med kun suppe. Du kan også sagtens lave det engang imellem, som et sundt måltid der booster din krop med vitaminer. Alle supperne er veganske, men sørger for at du får massere af proteiner. Hvis du tager 30 dage (eller mere) med kun supperne, vil jeg dog anbefale, at du også spiser lidt æg/kylling, for også at få B12 vitamin, som kun findes i kød og mejeriprodukter.

Jeg har postet lidt om supperne på min instagram @MarieKolstrup, og har her fået en del spørgsmål til de opskrifter jeg bruger, så derfor kommer de her. Jeg vil lige sige, at der ikke er faste regler for hvilke grøntsager, krydderier eller linser du skal bruge. Du kan tilføje lige de grøntsager, som du har i køleskabet, eller hvad du har lyst til, så se mere disse opskrifter som eksempler.

Spicy spinat suppe

20181204_230756 (1)Ingredienser:
250 gr. spinat
4 dl. røde linser
1 squash
1 hvidkålshoved
2 søde kartofler
1/2 bundt selleri
2 løg
Frisk chili (doser efter hvor stærk du vil have retten)
Hvidløg
2-3 tsk. grøn karrypasta
Grøntsags bouillon
Kokos olie
Friske koriander
Rå og usaltede mandler

Det gør du:
Snit alle grøntsagerne (det behøver ikke være fint). Tag en stor gryde og varm lidt kokos olie op. Ved høj varme vender du hvidløg, karrypasta, chili og de krydderier du vil bruge (undtagen salt) i olien et par minutter. Tilføj grøntsagerne og brun dem af. Tilføj bouillon vand til grøntsagerne lige er dækket, og få det til at simre i 20 min. ca. ved lav varme og tilføj så linserne. Lad retten simre til alle grøntsagerne og linserne er blevet sådan lidt grød agtigt. Warning: det kan godt tage lidt tid. Rør den friske spinat i suppen, og lad simre et par minutter. Smag til og server med lidt hakkede mandler og friske koriander på toppen.

Yellow veggie suppe

20181204_230658

Ingredienser:
4 dl. gule linser
2 kartofler
1 dåse kikærter
1 dåse smørbønner
1/2 buttersquash
2 pastinakker
1 knoldselleri
1/2 spidskål
2 gulerødder
2 løg
Hvidløg
Grøntsags bouillon
2-3 tsk. rød karrypasta
Kokosolie
Frisk purløg
Det gør du:
Snit alle grøntsagerne (det behøver ikke være fint). Tag en stor gryde og varm lidt kokos olie op. Ved høj varme vender du hvidløg, karrypasta og de krydderier du vil bruge (undtagen salt) i olien et par minutter. Tilføj grøntsagerne, kikærterne samt bønnerne og brun det af. Tilføj bouillon vand til det hele lige er dækket, og få det til at simre ved lav varme i ca. 20 min. og tilføj så linserne. Lad retten simre til alle grøntsagerne og linserne er blevet sådan lidt grød agtigt. Warning: det kan godt tage lidt tid. Smag til og server med frisk purløg på toppen.

Vinter suppe

20181204_230934

Ingredienser:
4 dl. grønne linser
1 aubergine
1 blomkålshoved
1 broccoli
Lidt grønkål
Bladselleri
2 søde kartofler
2 alm. kartoffel
2 løg
2-3 tsk. chilipasta
Grøntsags bouillon
Kokosolie
Frisk persille
Chia frø

Det gør du:
Snit alle grøntsagerne (det behøver ikke være fint). Tag en stor gryde og varm lidt kokos olie op. Ved høj varme vender du karrypasta, løg og de krydderier du vil bruge (undtagen salt) i olien et par minutter. Tilføj grøntsagerne og brun det af. Tilføj bouillon vand til grøntsagerne lige er dækket, og få det til at simre ved lav varme i ca. 20 min. og tilføj så linserne. Lad retten simre til alle grøntsagerne og linserne er blevet sådan lidt grød agtigt. Warning: det kan godt tage lidt tid. Smag til og server med frisk persille og Chia frø på toppen.

Tips:
* Det er ret vigtigt, at du bruger en gryde med tyk bund, da suppen har det med at brænde på, hvis du ikke passer på. Det allerbedste er, at lave supperne en trykgryde, da trykket i gryden gør, at retten bliver langt hurtigere færdig, ikke brænder nemt på og får en kraftigere smag. Men en alm stor gryde med tyk bund kan også bruges.
* Supperne kan sagtens fryses ned i portioner, hvis du får lavet for meget.

20181204_230624Måske du har bemærket, at der er lidt kartofler i alle supperne, og overvejer at droppe kartofler, da de har fået et ry som noget vi skal undgå, hvilket er virkelig ærgerligt, da kartofler springfyldte med gode vitaminer og har mange gode egenskaber. Du skal blot undgå at spise dem sammen med fedt – som eks. kartofler med sovs eller pomfritter (desværre 😀 )
Hvis du vil følge med i min detox vitamin boost rejse, og høre om de endelig resultater efter 30 dage kun med supperne, så find mig på instagram @MarieKolstrup. Her poster jeg om det især i min Stories. Du er også velkommen til at skrive til mig her, hvis du har spørgsmål.
Jeg vil lige understrege, at jeg ikke gør dette for at tabe mig, men for at få en sundere og stærkere krop, da indholdet i supperne både gør dit immunforsvar stærkere, mindsker risiko for hjertekar sygdomme, nedsætter risiko for kræft, forhøjet blodtryk, giver dig mere energi, pænere hud og meget mere. Hvis du har et ønske om at smide nogle kilo, er supperne dog også et super måltid pga. det lave kalorie indhold. What’s not to like?!

 

 

Hvis du vil booste sundheden for din krop lidt ekstra, så husk at vi har prøvetimer hver dag, hvor du opbygger styrke, forbedrer din kondination og meget mere.
Book din prøvetime her

De bedste suppe hilsner
Marie Kolstrup