Poledance i sommervarmen

Poledance træning i hedebølge kan give enhver store udfordringer, men der er hjælp på vej til dig i dette blogindlæg!

Det er sommer, det er ekstrem varmt hver eneste dag og solen brager derud af – så fedt! 🙂 Det er så skønt, men langt fra det mest optimale vejr for din poledance træning. Det giver store udfordringer for dig at sidde fast på polen og få et godt greb, og det kan føre til frustrationer for de fleste. Vi kender det alle sammen – du kommer til pole træning, og glæder dig til at øve en række forskellige tricks og øvelser. Men du kan bare ikke sidde fast på polen, og hele din træning bliver ødelagt af varmen. Men der er heldigvis en masse fede ting du kan træne og gøre ved situationen, selvom du ikke kan sidde fast på polen.

Accepter omstændighederne og skift fokus

I stedet for at blive frustreret og i dårligt humør over du ikke har noget greb på polen så skift fokus! Accepter at det simpelthen er for varmt, til at det kan lade sig gøre lige nu, at øve det du ellers havde tænkt dig. Fokuser i stedet på alle de andre ting du kan øve. Dette er en oplagt mulighed for dig, for at forbedre nogle andre – eller nye områder, som du måske ikke plejer at øve. Er du tilmeldt et hold, så kan det også sagtens være, at din instruktør har ændret undervisningsplanen til øvelser, som er forsvarlige at øve, når vi har nedsat greb pga. varmen. Så vær indstillet på at skifte fokus og accepter de omstændigheder der kan være pga. vejret.

Der er massere af ting du kan træne

Når du har accepteret omstændighederne og skriftet fokus for din træning, er der tonsvis af ting du kan træne, uden du behøver at kunne sidde fast på polen. Ud over at træne tricks, er det er mindst ligeså vigtigt at øve sig at dansen, at kunne lave floorwork, håndstand, have stærke og strakte fødder osv. Udnyt at du nu kan bruge ekstra lang tid på dine “svagheder” og andre ting, som du måske normalt ikke bruger så meget tid på. Jeg har lavet en lille liste til dig med inspiration til hvad det kunne være:
Bodyrolls, headrolls, opbygge styrke i særlige muskel områder (mave, balder, lår m.m.), pointede og stærke fødder (fod øvelser), floorwork (kravl, kolbøtter, rul, kicks, legwork osv.), smidighed, balance øvelser, håndstand, hovedstand, øv dig i at danse med poledance sko, gå i dybden med detaljer (flotte hænder, linjer, bevægelser m.m.), øv dit udtryk (dit ansigts udtryk når du danser er vigtigt og kræver øvelse), dans og freestyles, træn din musik forståelse (f.eks. at time dine bevægelser perfekt til bestemt musik), nedgange til gulv / opgange fra gulv m.m. Der er tonsvis af ting at gå i krig med, og bestemt ingen grund til at få din træning ødelagt pga. det varme vejr!

Drik rigeligt med vand!

Det lyder måske indlysende, men det er virkelig vigtigt, at du får drukket massere af vand, når du skal træne. Ikke kun under træningen, men også inden og efter. Det er super vigtigt, at du ikke er dehydreret inden du begynder din træning, men at du hele dagen igennem sørger for at drikke ekstra meget vand! Ellers kan du nemt få det utroligt dårligt under din træning – eller efter. Og så er det ikke kun træningen der er ødelagt, men muligvis også hele dagen, hvis du bliver rigtig dårlig af dehydrering. Vand, vand, vand! Du kan ikke få for meget 🙂

De varmeste sommer hilsner
Marie Kolstrup
ElitePole

Ps: Hvis du bruger et særligt grip produkt, så prøv et nyt når det er varmt! Og hav gerne lidt forskelligt med til at afprøve. Jeg bruger f.eks. altid kun Itac, men når det virkelig er varmt, så skal jeg også have noget antiperspirant. Find det der virker for dig og læs evt. mit blogindlæg om grip produkter.