Poledance for alle!

Mange har (stadig) et billede af, at det kun er en helt bestemt “type” kvinder, der går til poledance. Men det er heldigvis meget langt fra sandheden! Poledance er vitterlig for alle mennesker. Alle slags kvinder, mænd og børn har stor glæde af sporten. I dette blog indlæg knuser vi fordommene, og giver  et indblik i virkeligheden for hvem der går til poledance.

“Jeg skal tabe mig før jeg kan gå til poledance”

NEJ! Det er generelt helt misforstået, at du skal have en bestemt størrelse eller kropstype for at kunne starte til poledance. Det er fuldstændig misforstået, at mange tror, det er nødvendigt at tabe sig først, for at kunne starte til poledance. Poledance er vitterlig for alle størrelser og former – og alle størrelser og former er repræsenteret i studierne hos ElitePole. Ganske ligesom hvis du går en tur på gaden, og ser alle de mange forskellige typer af kroppe og størrelser der er repræsenteret. Sådan er virkeligheden også hos os – og hurra for det! Din størrelse er bestemt ingen hindring for at du kan få glæde af poledance. Ingen vil tænke noget negativt om dig, når du kommer til træning pga. din størrelse (!) – men blot tage imod dig med åbne. Vi er alle i samme båd. Der findes desuden massere af plus size poledancere verden over, som er super dygtige, smukke og talentfulde. På billedet ser du Roslyn Mays på over 100 kg., der lavede den sejeste performance i “Amarica got talent” i 2012, og hun er langt fra den eneste plus size poledancer. Det er helt normalt og naturligt at gå til pole og ikke være en str. Small.

“Kun kvinder kan gå til poledance”

Der er stadig en hel del, der er af den opfattelse, at poledance kun er for kvinder. Men virkeligheden er, at massevis af mænd også har stor glæde af træningsformen! Mange internationale og kendte poledance atleter er mænd, og mænd er repræsenteret ganske fint indenfor området. Faktisk er nogle af ElitePole’s instruktører også mænd, og vi har også mandlige medlemmer i studierne, som elsker poledance. Mænd er passionerede omkring poledance fuldstændig ligesom kvinder og af helt de samme årsager. Det er fantastisk styrke træning og en smuk udtryksform – så hvorfor skulle mænd ikke også kunne have glæde af poledance? Der er heldigvis rigtig mange måder du kan udtrykke dig selv på igennem poledance, så udtrykket også kan være maskulint eller feminint.

“Jeg skal blive stærkere, før jeg starter til poledance

Denne opfattelse er ligeså meningsløs, som at sige, at du skal tabe dig for at starte til fitness (eller poledance). En af pointerne ved at starte til poledance, er at opbygge styrke i kroppen – ikke at du skal være stærk inden du starter! Hvis der er noget poledance kan, så er det at opbygge styrke. Og vi lover dig, at ingen ikke stærke fra første dag. Denne misforståelse er muligvis startet fordi, at det vælter frem på sociale medier med videoer og billeder af ekstremt stærke poledancere, der kaster sig rundt i styrke krævende og akrobatiske øvelser. Hvilket kan være lidt afskrækkende at se på, men det er vigtigt at huske på, at disse billeder og videoer ikke stammer fra fasen, hvor der opbygges grund styrke. Vilde og styrke krævende tricks er resultatet af lang tids træning og mange timers hårdt arbejde, og viser ikke et billede af udgangspunket, eller hvad du vil lave på begynder hold, når du starter. Vores begynder hold er designet til at opbygge grundstyrke, med udgangs punkt i, at du ikke har denne form for styrke i kroppen når du starter. Så bare kom! Så bliver du stærk efter noget tid 🙂

“Jeg har for gammel til at starte til poledance”

Vi hører ofte sætninger som “Jeg er alt for gammel til at starte til poledance!” – “Det er vidst ikke lige for min aldersgruppe!” – “De andre er nok meget yngre end mig…” osv. Fordommene for hvem der går til poledance og hvem der ikke gør, står i fuld flor når vi kommer ind på aldersgrupper. Virkeligheder er at poledance ingen alder har. I studierne har vi medlemmer i mange forskellige aldersgrupper fra 16 år til over 60 år., og vores instruktører er mellem 25-60 år. Pole træning henvender sig både til børn, unge og ældre, men langt fra alle er klar over det, før de selv oplever virkeligheden til træningen. Vidste du eksempelvis at en af de kendte og internationale poledance stjerner er over 60 år? And still going strong! (Greta Pontarelli), og at en af verdens bedste poledancere konkurrerede professionelt da hun var blot 12 år? (Olga Trifonova). Din alder skal bestemt ikke afholde dig for at få glæde af en både sjov og effektiv træningsform.

“Jeg starter til poledance, når jeg har det bedre med min krop”

Til poledance træning har vi ofte ikke så meget tøj på (hotpants og sports BH). For lige kort at slå årsagen fast, så er det for at kunne sidde fast på polen i tricks, som kræver at huden kan sidde fast på polen. Tøj kan umuligt sidde fast på en jernstang, men bar hud kan. Flere føler at dette i starten er grænseoverskridende, hvilket er helt forståeligt, men du får det meget bedre med din krop og situationen hurtigt. Det er ens for alle og ingen – og jeg lover dig, ingen – går og tænker over, hvordan du ser ud i hotpants. Alle er der 100% for træningens skyld, og alle har rigeligt at tænke på med de øvelser vi laver. Jeg er sikker på, at alle der har gået til poledance i en periode, kan skrive under på, at du får et meget mere afslappet forhold til din egen krop af at gå til poledance, og at du får en langt større accept af din egen krop. Du får et langt mere realistisk syn på at alle kroppe er forskellige, og at det er helt okay at se ud lige som du gør. Og det synes vi er helt fantastisk. Kom lige nøjagtigt som du er, og som du har det. Du vil helt sikkert få et mere positivt forhold til din egen krop af at starte til poledance. Ingen kroppe er ens, og det er mere end okay at se ud lige som du gør!

“Jeg er ikke smidig nok til at kunne starte til poledance”

Det er mange som (fejlagtigt) tror, at det er nødvendigt, at være ekstrem smidig for at kunne starte til poledance – men sandheden er, at mange er blevet utrolig smidige af at starte, og bestemt ikke var det da de begyndte til poledance! Det er fuldstændig normalt, at du eksempelvis ikke kan nå gulvet med dine hænder når du står op, eller at du ikke kan nå dine fødder, når du sidder ned. Derfor kan du sagtens starte til poledance. På vores begynder hold er ingen smidighed nødvendig. Her kan du starte uanset din smidighed eller styrke. Vi har intense smidighedshold hver eneste dag i alle studier, hvor vi udelukkende træner smidighed en hel time. Disse timer kan alle være med på, og det er utrolig effektiv træning, som gør at mange hurtigt får en god smidighed i kroppen.

 

Jeg håber, at indlægget har rykket lidt ved de forestillinger, du måske har haft om poledance.
Hvis du har fået lyst til at prøve denne fantastiske træningsform, er du altid velkommen til at booke en prøvetime hos os, og se med egne øjne at poledance er for alle mennesker 🙂

De bedste poledance tanker
Marie Kolstrup // ElitePole